Jump to content


Photo

Custom instalacija za verziju 2011


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 3x0gR13N

3x0gR13N

    Young Gun

  • Moderators
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 09 November 2010 - 09:53 PM

Kao sto vec mozda i znate, u verziji 2011 ne postoji prilagodjena/custom instalacija komponenti u Kaspersky Internet Security applikaciji kao sto je to bio slucaj sa predhodnim verzijama. Ovde se opisuje nacin na koji mozete da "zaobidjete" tu restrikciju preko msiexec commandline-a.

Mozete koristiti koju god verziju zelite (testirano sa Kaspersky Internet Security 11.0.2.556en). Ukoliko vec imate instaliranu neku verziju, morate da je uninstalirate pre nego sto pocnete sa ovom instalacijom.

Extractujte kavkis.msi iz glavnog instalacionog fajla (preko 7-zip i sl.).
Pokrenite command prompt (Start>run>cmd), preko "cd" i/ili "cd.." (change dir) komandi dodjite do foldera koji sadrzi kavkis.msi fajl (ili kopirajte kavkis.msi u root direktorijuma koji je pokazan pri prvom otvaranju command prompta).

Commandline izgleda ovako:
Attached File  Custom_install.txt   380bytes   1 downloads

Uklonite one delove commandline-a koji predstavljaju komponentu koju ne zelite da instalirate. Na pr. ne zelim da instaliram Anti-banner, pa uklanjam AntiBannerFeature iz commandline-a (ukljucujuci i zapetu koja sledi posle naziva komponenti). Nakon sto ste uklonili sve nezeljene komponente, kopirajte je i nakon toga kliknite na CMD ikonicu u gornjem levom uglu command prompt-a kako biste dosli do "paste" menija (da ne morate sve manuelno da kucate), stisnite Enter. Ukoliko ste sve uradili ispravno, instalacija bi trebala da se pokrene (ispratite uputstva, "Next" itd.).

Ukoliko ne zelite da instaliate Anti-spam i Parental Control (a zelite WebAV), moracete da instalirate barem jedan od njih dvoje (ili Anti-spam ili PC) da biste izbegli gresku koja ce se pojaviti u radu aplikacije (WebAV ne moze da se pokrene) ukoliko to ne ucinite.

Opcija br. 1: Odabrali ste da ostavite Anti-spam u commandline: Nakon uspesne instalacije pokrenite regedit (start>run>regedit), onemogucite samozastitu (self-defense) i iskljucite KIS, dodjite do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\protected\AVP11\profiles\Protection\profiles\Anti_spam
i promenite vrednost za "installed" sa 1 na 0 (na 64bit sistemima je moguce da je putanja drugacija). Ponovo pokrenite KIS. Ovaj postupak uklanja komponentu iz GUI-a.

Opcija br. 2: Odabrali ste da ostavite Parental Control u commandline: Nakon uspesne instalacije pokrenite regedit (start>run>regedit), onemogucite samozastitu (self-defense) i iskljucite KIS, dodjite do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\protected\AVP11\profiles\ParCtl
i promenite vrednost za "installed" sa 1 na 0 (na 64bit sistemima je moguce da je putanja drugacija). Ponovo pokrenite KIS. Ovaj postupak uklanja komponentu iz GUI-a.

Ovo naravno nije podrzano od strane Kaspersky Labs-a, i ja nisam odgovoran za stetu koja moze da nastane nakon koriscenja ove metode. :yesno: (takodje molim da se ne kopira i ne linkuje ovaj sadrzaj na glavnom Kaspersky forumu, zbog gorepomenutog)
Savetujem da ne koristite bilo kakve editovane i izmenjene KAV/KIS installer-e koje nadjete na internetu. Uvek proverite legitimnost installer-a tako sto cete proveriti digitalni potpis (u Properties meniju).

Pozdrav.

Edited by 3x0gR13N, 09 November 2010 - 09:55 PM.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users